Follow Us:

Connect with Us:

Ο Σύλλογος είναι μέλος της Ε.Σ.Α.με.Α, της Ο.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος) και του E.C.P.C.

Λογότυπο συλλόγου καρκινοπωθών Μακδονίας Θράκης

Ο Σύλλογος

Ποιοί είμαστε

Είμαστε ένας εθελοντικός φορέας που αποτελείται μόνο από ασθενείς. Στην τριαντάχρονη λειτουργία του περισσότερα από 7.000 μέλη-ασθενείς ήρθαν σε επαφή με τον Σύλλογο, ενώ δεκάδες άλλοι εθελοντές, εξειδικευμένοι επιστήμονες (φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κλπ.) προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Σε όλο αυτό το διάστημα λειτουργίας του εντοπίζουμε ελλείψεις και προβλήματα στο χώρο του καρκίνου, βιώνουμε τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών (αφού τα μέλη του Συλλόγου είναι τα ίδια ασθενείς), παλεύοντας με μια πραγματικότητα που πολλές φορές είναι αρνητική.

Έγιναν βήματα και γίνονται διαρκώς στον χώρο του καρκίνου, πιστεύοντας ότι βοήθησε ουσιαστικά και ο Σύλλογός μας, στην βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και θεραπείας, καθώς και στην  αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη.                                                                                                                   

Αν κοιτάξουμε πίσω μας, θα ξεχωρίσουμε αναλαμπές φωτός και προσπάθειες επίλυσης διαφόρων προβλημάτων. Άλλες φορές πάλι νιώθουμε ότι μόλις ξεκινάμε. Προβλήματα που αυξάνονται σαν καρκινικός όγκος, προκαλούν τις δυνάμεις μας, δε μας φθίνουν και μας κάνουν να αγωνιζόμαστε εντονότερα για τη βελτίωση του χώρου.

Παλιότερα αρκετοί γιατροί δεν ονομάτιζαν την ασθένεια, αντιμετωπίζοντας τους ογκολογικούς ασθενείς ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν και να αντιδράσουν σωστά, όταν μάθει ο ασθενής ότι έχει καρκίνο.

Όμως οι ογκολογικοί ασθενείς θέλουν να γνωρίζουν την αλήθεια γύρω από την ασθένεια του καρκίνου και όλα τα χρόνια λειτουργίας μας αυτό έχουμε διαπιστώσει, διεκδικώντας ταυτόχρονα σύγχρονες συνθήκες θεραπείας, νοσηλείας και αποκατάστασης σε σύγχρονα νοσοκομεία και σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα. 

Για να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς και όχι οι άλλοι για μας, έχουμε αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες και έχουμε θέσει στόχους στο Σύλλογο.

Flock of birds in the sky
0
Μέλη
0
Χρόνια
0
Εθελοντές
0
Έτος ίδρυσης

Ωρες λειτουργίας

Ελάτε να μας γνωρίσετε

Μπορείτε να μας επισκευτείτε στα γραφεία του συλλόγου, στην Εγνατία 65 

Δευτέρα - Παρασκευή 9:30 ΠΜ -13:30 ΜΜ
Σάββατο - Κυριακή Κλειστά

Ιστορία του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης ιδρύθηκε το 1991 στην Θεσσαλονίκη από ασθενείς καρκινοπαθείς, με προτωπόρα, ιδρύτρια και Πρόεδρο, την αείμνηστη εθελόντρια Περσεφόνη Μήττα, που έφυγε από κοντά μας τον Ιανουάριο του 2021, 

Η εθελοντική λειτουργία και προσφορά του συλλόγου προς τους ασθενείς καρκινοπαθείς, άλλαξε τα δεδομένα, τα ταμπού και τις φοβίες γύρω από την ασθένεια στην κοινωνία καθώς και στους ίδιους τους ασθενείς. 

Το αποδεικνύουν τα περισσότερα από τα 7,000 μέλη-ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με τον σύλλογο τα τελευταία 30 χρόνια. 

Το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζεται μόνο από ασθενείς. 

ΜΗΤΤΑ ΦΟΝΗ φωτο
Περσεφόνη (Φόνη) Μήττα

Δράσεις του Συλλόγου

Οι δράσεις του Συλλόγου αφορούν την ενημέρωση για τα δικαιώματα του ασθενή, την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. 

Dancing group

ΕΠΑΦΗ

Καθημερινή επαφή με τους ασθενείς στις Ογκολογικές κλινικές των (5) νοσοκομείων της πόλης μας.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Λειτουργία (8) περιπτέρων από μέλη-ασθενείς και εθελοντές, με προσφορά πρωϊνού

ΟΜΙΛΙΕΣ

Ενημερωτικές ομιλίες για κάθε μορφή καρκίνου από γιατρούς.

ΟΜΑΔΕΣ

Λειτουργία ομάδων δημιουργικής απασχόλησης, όπως θεάτρου, χορού, χορωδίας, ζωγραφικής, Αγίας Γραφής, Yoga, γυμναστικής και φυσιοθεραπείας που γίνονται από εκπαιδευτές εθελοντές, δωρεάν.

ΣΤΗΡΙΞΗ

Προγράμματα ψυχολογικής στήριξης των ασθενών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πληροφόρηση σε νέους ασθενείς για την διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ και τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Συμμετοχή με άλλους συλλόγους σε κοινά προγράμματα ενημέρωσης, προβολής και διεκδίκησης ζητημάτων που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας, θεραπείας, αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης.

Προσφορά του Συλλόγου

Φωτογραφία Δωρεάς στο Ιπποκράτειο

Την περίοδο 2012-2013 ο Σύλλογος δώρισε στις Ογκολογικές Κλινικές της πόλης μας διαγνωστικά, θεραπευτικά μηχανήματα αξίας 200.000 ευρώ από ερανικό λογαριασμό του Συλλόγου για καρκινοπαθή παιδιά. 

Διεκδικήσεις

Είμαστε μία από τις οργανώσεις των ασθενών, και μάλιστα αυτών με βαριές και μακροχρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος. Στις δύσκολες συνθήκες και περιόδους που βιώνουμε, οφείλουμε να βοηθήσουμε και να προτείνουμε λύσεις στην κάλυψη των κενών της υγειονομικής περίθαλψης, την στιγμή που η βιωσιμότητα των δημοσίων συστημάτων υγείας συνεχώς κλονίζεται από τις συνεχείς οικονομικές περικοπές της πολιτείας. 

Κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ασθενείς μας ανέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για το κλείσιμο ραντεβού για τις θεραπείες, την νοσηλεία και τα χειρουργεία.

Παρόλο που η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας COVID-19, ο καρκίνος παραμένει ο ίδιος και συνεχίζει να απειλεί τη ζωή μας με τον ίδιο τρόπο. Γι’αυτό, είτε είμαστε ασθενείς, είτε ανήκουμε στον υγιή πληθυσμό, πρέπει να ακολουθούμε τους τακτικούς ελέγχους πρόληψης και την επικοινωνία με τον γιατρό μας. 

Tower logo of Sillogo

Η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας, θεραπείας, αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης των ογκολογικών ασθενών, μπορούν να υλοποιηθούν με συγκεκριμένα μέτρα, όπως με: 

Παροχή

Την παροχή δημόσιας και δωρεάν υγείας με αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ.

Παροχή δημόσιας και δωρεάν υγείας

Προσλήψεις

Τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις ειδικότητες και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Προσλήψεις προσωπικού

Παροχές φαρμάκων

Με την δωρεάν παροχή όλων των φαρμάκων για όλους τους ασθενείς, ιδιαιτερα των χημειοθεραπευτικών, και των επεμβάσεων.

Δωρεάν παροχές φαρμάκων

Εξοπλισμός

Με την αγορά και συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός

Ιατρικές Γνωματεύσεις

Την άμεση χορήγηση των ιατρικών γνωματεύσεων για την παραπομπή των ασθενών καρκινοπαθών στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ για την παροχή των επιδομάτων και συντάξεων. 

Άμεση χορήγηση ιατρικών γνωματεύσεων

Προγραμματισμός ραντεβού

Τον άμεσο προγραμματισμό για εξετάσεις σε αξονικό-μαγνητικό τομογράφο και τον υπέρηχο, τόσο για τους ασθενείς όσο και για προληπτικές εξετάσεις χωρίς καθυστέρηση, που αποβαίνει σε βάρος της υγείας του καρκινοπαθούς. 

Άμεσος προγραμματισμός ραντεβού

Εξόδα μετακίνησης

Κάλυψη όλων των εξόδων των ασθενών και συνοδών τους, όταν μετακινούντε σε άλλη πόλη για τις θεραπείες.

Κάλυψη εξόδων μετακόμισης

Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο

Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη η κατασκευή ενός σύγχρονου Ογκολογικού νοσοκομείου στις παρυφές της Θεσσαλονίκης καθώς και η δημιουργία ενός Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας για τους ασθενείς τελικού σταδίου για την παροχή παρηγορητικής αγωγής. 

Νέο Σύγχρονο Ογκολογικό Νοσοκομείο

Εικόνα από την πρώτη σελίδα του καταστατικού του συλλόγου
Το καταστατικό του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης
Tower logo of Sillogo

 📧 info@sillogoskarkinopathon.gr

+30 2310 241911

☎️ +30 2311 241089

 

Εγνατία 65, Θεσσαλονίκη, 54631, Ελλάδα

 📧 info@sillogoskarkinopathon.gr

+30 2310 241911

☎️ +30 2311 241089

 

65 Egnatia st., Thessaloniki, P.C. 54631, Greece

Useful links

Created by Varvara